2012 Reisverslag van Julia Rubingh

Voordat we konden vertrekken, hadden we een uitgebreide voorbereiding, bestaande uit een aantal keren ski gym, een voorlichtingsavond en natuurlijk een veld loop en een ski toets. Hierdoor leer je de groep ook kennen en krijg je heel erg veel zin in het moment waarop we eindelijk gaan!

Het was 20.00 uur en de nacht rit naar Neukirchen begon. De stemming zat er meteen al goed in en voor we het wisten was het middernacht. Als je ’s nachts rijdt gaat de tijd heel snel, zeker als je af en toe nog een beetje slaapt in de bus. We kwamen rond een uur of 11 aan in Neukirchen. We hebben de bus uitgeladen, iedereen bracht zijn of haar spullen naar de kamers en toen moesten we meteen de bus weer in want alle skispullen moesten opgehaald worden. Toen we terugkwamen had iedereen verplicht rust. Aan het eind van de middag hebben we onze skispullen nog even getest op een bergje achter het huis waarin we logeerden.

De volgende ochtend moesten we redelijk vroeg weer op, maar de meesten vonden dat niet erg want vandaag zouden we voor het eerst gaan skiën! Het was erg slecht weer die dag, helaas.  De A-skiërs bleven nog een dagje beneden en de B en D skiërs gingen omhoog. Ik zat zelf in de D-groep, we hadden er zin in! Het was wel fijn dat we rustig begonnen zodat iedereen weer even kon wennen. Het zicht was wel heel erg slecht en daarom was het wel lastig om het gebied een beetje te verkennen.

Het dagschema is ongeveer zo: elke dag heb je eerst les tot de lunchpauze, dat eet je je meegenomen brood op of koop je iets in het restaurant. Dan geven de D-skiërs ’s middags les aan de A en B skiërs. En dan heb je vanaf een uur of 3 nog 2 uurtjes vrije tijd en om 5 uur moesten we weer beneden zijn en dan vertrok de bus weer richting onze logeerplek.

Het eten dat we kregen was over het algemeen lekker, het was ook erg gezellig om met z’n allen te eten. ’s Avonds mochten we meestal doen wat we wouden, de meesten gingen het dorp in, naar een café om daar gezellig iets te drinken. Of je bleef thuis samen met wat anderen, dat is ook gezellig.

Om half 11 moest iedereen weer thuis zijn, en dan moest je om kwart voor elf in je bed liggen. Dat was ook niet erg, want je wordt erg moe van skiën dus je hebt ook wel zin om lekker te slapen. De bedden waren prima, ik sliep op een kamer voor zes personen, met een enkel en een dubbel stapelbed.

Op donderdag, de een na laatste dag, was het carnaval skiën. Iedereen trekt iets raars aan, dus voor iedereen die volgend jaar meegaat, trek iets geks aan! In je gekste outfit doe je een slalom. De tijd wordt gemeten en ’s avonds krijg je te weten hoeveelste je geworden bent van de groep.

Op vrijdag, de laatste dag alweer, heb je de hele dag vrije tijd. Het was super weer die dag! Het leuke aan deze dag vond ik dat je samen met alle nieuwe mensen die je hebt leren kennen, gezellig kunt gaan skiën en zelf kunt kiezen welke pistes je neemt. Dit wordt helaas dan wel gevolgd door dat onvermijdelijke moment op vrijdag avond, we moeten weer terug naar huis.

Maar het was echt een super ervaring, ik kan het iedereen aanraden! Ook al heb je nog nooit geskied, of al heel erg vaak. Het is leuk voor iedereen en je leert erg veel nieuwe mensen kennen!

Julia Rubingh, VWO 4