Reünie, Het Grote Weerzien, zaterdag 29 oktober

Reünie @ SPOT Groningen (De Oosterpoort) // 11.00 – 17.00 uur

Kom herinneringen ophalen en bijpraten met je oud-klasgenoten en docenten van het Maartenscollege! Daarnaast is er een uitgebreid workshop programma: Salsa dansen, een stadswandeling, zing je eigen lied of het Maartenslied of volg een les van je favoriete docent van weleer.

Zie ook praktische informatie reünie ››

Kaartverkoop

Kaartjes voor de reünie zijn via onze tickets pagina te bestellen.

Programma

De inloop is vanaf 11 uur (dan kan de voorpret echt beginnen!) en om 12 uur wordt de reünie officieel geopend door Roel Scheepens, rector van het Maartenscollege en Mike Weston, Head of International School Groningen. Daarna zal Myron Hamming, stadsdichter, spoken-word-artiest en nog veel meer iedereen met een passende tekst in de juiste stemming brengen.

We beginnen de dag met een grote gezamenlijke lunch. Daarna zijn er vanaf 13.30 uur verschillende workshops en andere activiteiten (aanmelden kan ter plekke, maar vol=vol).

 • Workshop zingen
  Zingen van een nieuw Maartenslied onder de bezielende leiding van onze oud-muziekdocent en oud-leerling Chris Fictoor; wat verbindt en ontspant er meer? Lekker zingen, goed voor je stemming én voor je longen; 3 kansen, want 3 rondes workshop met als apotheose de “Grande Finale” om 17 uur (zie onder).
 • Stadswandelingen, 3 thema’s
  Lang niet in de stad geweest? Wandel dan mee met één van de stadswandelingen en kies op thema, bv. “Kijk omhoog”, je weet niet wat je ziet, met oud-docent Aletta den Breejen, of “Klassiek’n in Grunn” klassieke stadswandeling langs de sporen va de Oudheid. Griekse beelden, Latijnse teksten en natuurlijke klassieke architectuur in de Martinistad met oud-leerling en huidig docent Anke Halsema of “Metamorfose”, herontdek de “huiskamer van Groningen” o.l.v. Klaas Jonkman van de “Vrienden van de stad”.
 • Nostalgie!
  Ga met een bus naar het oude schoolgebouw in Haren, loop rond, zoek je oude docenten en OOP-ers op, volg een lesje, drink een bakkie en geniet van muziek. De bussen rijden om de 10 minuten.
 • Workshop Songwriting 
  Door Patries van Iterson, docent aan de Academie voor Popcultuur, mede-oprichter van het NMI en oud-leerling : vang je leven in een passende songtekst. Wie wil dat nou niet? Patries biedt die mogelijkheid in één workshopronde.
 • Bezinning
  Tijd voor bezinning tijdens een viering o.l.v. Mieke Thijsseling, oud-docent wiskunde. Even stilstaan en reflecteren op je schooltijd op deze bijzondere dag. Om 16.15 u.
 • Workshop Salsa dansen
  Of liever in beweging? Dat kan tijdens een workshop Salsa dansen door dansschool Juan Carlos. Heerlijk bewegen, mooie moves maken, lekker swingen! 1 ronde met een onbeperkt aantal deelnemers.
 • Workshop Physical Art
  Een workshop van weer heel andere aard: Physical Art o.l.v. oud-docent Wim Reimert (ISG). Wie kan de natuurkundewetten herkennen in de schilderijen? Beeldend kunstenaar en voormalig natuurkundeleraar Wim Reimert neemt je mee op een (Engelstalige) rondleiding door de wereld van de natuurkunde aan de hand van een selectie van zijn schilderijen over de natuurkundewetten.
 • Workshop dans
  Heb je nog nooit een stap op de dansvloer gezet? Of heb je juist al ritmische en flexibele heupen? Wel of geen ervaring maakt niet uit in deze swingende workshop. Leer en dans de basis van een Ballroom en Latin dans. De workshop wordt gegeven door twee oud-leerlingen van de ISG en hun danspartners.

En verder:

Tussendoor is een bezoek aan de Schirmbar (skihut) (voor de deelnemers aan één van de vele skireizen en anderen uiteraard) een gezellige optie, of luister naar Christopher 404, student van de Academie voor Popcultuur, die zich laat inspireren door o.a. The Beatles, The Beach Boys en Choker en je zodoende een dromerige verrassende wereld van herinneringen en reflectie intrekt. Hij treedt 3x 20 minuten op.

Ook kun je luisteren naar de prachtige stemmen van Amoniacaramel, het passieproject van Sarah Dekker en Cath Harryvan, beide oud-leerling. Hun muziek wordt omschreven als dagboekmuziek: ze verwerken passages uit hun meest persoonlijke notities tot prachtige, meerstemmige, popsongs. Of je test je kennis van de school en haar verleden in de pubquiz onder leiding van duizendpoot en leraar Nederlands Raoul Wilson. Altijd lol!

Maar het allerbelangrijkste: bijpraten met alle oude bekenden onder het genot van een drankje!

Verder zijn er vele, vele foto’s te bekijken, kun je foto´s maken van elkaar en je klasgenoten en tenslotte doen we met z’n allen om 17.00u de Grote Finale. De al geschoolde deelnemers leiden, maar iedereen zingt mee met het nieuwe Maartenslied als afsluiting van een geweldige middag.

Programma

Bekijk/download het complete programma van zaterdag 29 oktober.

Timetable Reünie

(klik voor beeldvullend)